Tel: 085-0640570 | Postbus 224, 4900 AE Oosterhout | info@mkb-bedrijfsverzekeringen.nl | whatsapp 0643127764
Hiscox Fine art Kunstverzekering

Voor elk kunstrisico

  Hiscox

hiscox  Van schilderij tot sculptuur

hiscox  Thuis, op exposities en tijdens transport

hiscox  Ook voor verzamelingen en overal ter wereld

hiscox  Pre priced proposal: binnen 5 minuten verzekerd

Het verzekeren van kunst is een kunst!

Hiscox introduceert een nieuwe verzekering voor kunstverzamelingen met een waarde tot € 150.000: het Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox. Verzamelaars en kunstliefhebbers kunnen daarmee, op een eenvoudige én efficiënte manier hun verzameling verzekeren. Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox is zowel geschikt voor particuliere verzamelingen als voor bedrijfscollecties.

Het gaat al jarenlang goed met de kunstmarkt in Nederland. Dat blijkt ook uit de bezoekersaantallen van de TEFAF, die vandaag voor de 27e keer van start gaat in Maastricht. Vorig jaar bezochten ongeveer 75.000 mensen 's werelds grootste kunst- en antiekbeurs. Veel van hen kwamen uit Nederland. Volgens onderzoek van Motivaction schaft een kwart van alle Nederlandse kunstkopers twee of meer kunstwerken per jaar aan. Nog eens 36% zegt één à twee werken per jaar te kopen. Eén op de vijf betaalt meer dan € 5.000 per kunstwerk, 41% tussen de € 1.000 en € 5.000. Vooral schilderijen en grafiek zijn populair, gevolgd door beeldhouwwerk en fotografie.

Geen aankoopnota's of taxatierapporten
Met onze nieuwe kunstverzekering zijn kunstwerken verzekerd tegen vrijwel alle denkbare risico's. Ook als er tijdens transport of tijdelijk verblijf elders schade ontstaat, biedt de polis een ruime vergoeding. Alles wat niet expliciet is uitgesloten op de polis is verzekerd. Verder hoeft de verzekeringsnemer geen aankoopnota's of taxatierapporten te overleggen.

Drie verzekerde bedragen
Verzekeringsnemers kunnen kiezen voor drie verzekerde bedragen: tot € 50.000, tot € 100.000 en tot € 150.000. De premies zijn laag en bedragen per jaar respectievelijk € 200, € 350 en € 450. De maximale schadevergoeding per item is € 25.000, voor breekbare objecten
€ 12.500. Indien er nieuwe kunstaankopen worden gedaan, zijn deze automatisch gedekt binnen het verzekerde bedrag. Is dit bedrag niet meer toereikend, is kan de polishouder het eenvoudig aanpassen.

Andere verzamelingen
Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox is expliciet een kunstverzekering en geen kostbaarhedenverzekering,
Sieraden vallen er dus niet onder. Dat geldt evenmin voor postzegel- en muntenverzamelingen of collecties wijn en whisky. Wie een dergelijke verzameling of kunst voor een hoger bedrag dan € 150.000 wil verzekeren, helpen we graag met een van onze andere verzekeringsoplossingen.

Wij verzekeren kunstcollecties

Officieel partner van het RKD

RKD LOGO
Het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie is het wereldwijde kenniscentrum voor de bestudering van de Nederlandse kunst in internationale context. Een doelstelling die Hiscox van harte ondersteunt - daarom zijn we partner geworden van het RKD.

 

De kunstverzekering die elk risico dekt

Fine Art is een verzekering voor kunst, objecten of verzamelingen. De kunstverzekering dekt vrijwel alle risico’s, overal ter wereld, op elke locatie, ook tijdens transport. Wat niet uitdrukkelijk uitgesloten is, is per definitie verzekerd. Dient u een claim in? Dan doen we niet moeilijk. Zo luidt onze stelregel.


Omdat we uw passie delen

Hiscox is de private insurer die uw fascinatie voor kunst deelt. Fine Art is daarom een kunstverzekering die u uw passie teruggeeft, ondanks de kunstroof, de beschadiging, de brand. We dekken vrijwel alle risico’s, zonder discussie. En we bieden een service die begint met uitbetalen, in plaats van ermee te eindigen. Ook na uitbetaling helpt Hiscox. Al diverse keren vonden we gestolen kunstwerken voor onze cliënten terug.


De verzekeraar die meedenkt

  • We helpen u desgewenst geheel vertrouwelijk bij het professioneel taxeren en verzekeren van uw collectie.
  • Is een kunstwerk ná het herstel van een gedekte schade in waarde gedaald? Dan vergoeden we ook die waardevermindering.
  • Duikt een gestolen of verloren object uiteindelijk toch weer op? Dan krijgt u altijd de gelegenheid het terug te kopen.

Een schadevergoeding zoals het hoort

  • Al uw nieuwe aankopen krijgen standaard een overdekking van 25%.
  • Fine Art dekt vrijwel elk risico van uw kunstbezittingen, inclusief beschadiging. U kunt kiezen voor contante schadevergoeding óf een volledig vergoede restauratie.
  • Soms is zelfs de kleinste beschadiging al fataal. Bij deelschade kunt u een voorwerp daarom als totaal verloren laten verklaren.

In de praktijk

Het moest de kunstroof van het jaar worden. Maar een ervaren beveiliger wantrouwde zijn collega. En betrapte hem uiteindelijk met kunstwerken van bijna een miljoen. Bij de arrestatie raakte één schilderij beschadigd. Hiscox schakelde direct een gerenommeerde restaurateur in en betaalde de rekening van € 174.000. Daarnaast vergoedden we de waardevermindering van het kunstwerk volledig. De cliënt toonde zich dankbaar over de snelle restauratie en de ongecompliceerde schadevergoeding.

 

In vijf minuten verzekerd

Voor kunstverzamelingen met een waarde tot € 150.000 is er het Pre Priced Proposal Fine Art by Hiscox. Verzamelaars en kunstliefhebbers kunnen daarmee in vijf minuten hun verzameling verzekeren. Dat kan voor particuliere verzamelingen en voor bedrijfscollecties.

 

ONLINE AANVRAGEN

Meteen een kunstverzekering?
Voor kunstverzamelingen tot € 150.000 regelt u het online.

Ga naar de aanvraagpagina

Vul het aanvraagformulier in en stuur het op naar ons emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
of per post naar:
MKB Bedrijfsverzekeringen
Postbus 224, 4900 AE Oosterhout.

Bel ons

Wilt u ons persoonlijk spreken?

Bel ons:

Tel: 085-0640570

of maak gebruik van het

Antwoordformulier

Fine art kunstverzekering

DOWNLOADS


FINE ART KUNSTVERZEKERING

Go to top